Art-Frame Branchevereniging

Art-Frame is de Nederlandse branchevereniging van leveranciers en detaillisten in kunst en lijsten. De aangesloten leden uit de branche werken nauw samen om de verschillende vormen van decoratie onder de aandacht te brengen, zodat consumenten met de producten kunst en lijsten meer vertrouwd raken.

Een Art-Frame winkel staat garant voor deskundig advies, kwaliteit, service en een ruim assortiment aan kunst en lijsten. Voor informatie kunt u onze Art-Frame leden rechtstreeks benaderen. De vakmensen in een Art-Frame winkel kunnen u alles vertellen over wanddecoratie, olieverf, acryl en aquarel, zeefdrukken, litho’s en posters, glassoorten, lijsten en passe partouts. Zij helpen u graag de juiste keuze te maken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Art-Frame, www.art-frame.nl.

Sinds augustus 2016 is de lijstenmaker van Art Center Hoorn, Koos Kenter officieel gecertificeerd.

Branchevereniging Art-frame is aangesloten bij de Europese branche-organisatie Fine Art Trade Guild. Het is deze organisatie die, via een examinator in Nederland, de certificering afneemt. De FATG bepaalt of iemand geslaagd is. De lijstenmaker legt een theoretisch examen af en levert vooraf 3 vastgestelde werkstukken in. Daarnaast moeten enkele bekwaamheidsproeven worden uitgevoerd onder toezicht van de examinator. Als dit alles met goed gevolg is verlopen, krijgt de lijstenmaker zijn certificering uitgereikt vanuit Engeland. Vanaf dat moment mag het certificeringslogo gevoerd worden. Hierop wordt controle uitgeoefend om misbruik te voorkomen. Bij een gecertificeerd lid zult u het diploma van de FATG aantreffen in de winkel.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Art-Frame, www.art-frame.nl.