Beste kwaliteit foto op canvas?

en populaire maten…

In 2019 zijn er minstens 20 online aanbieders bijgekomen die uw foto, naar eigen zeggen in de ‘beste kwaliteit’ op canvas afdrukken. Zie jij door de bomen het bos nog om uit te vinden wat de beste kwaliteit foto op canvas is??

Een foto op canvas is populair. Het is voordelig, heeft de looks van een geschilderd doek en daarnaast is een lijst niet persé noodzakelijk. De populariteit van canvas is ook bij online printfabrieken niet onopgemerkt gebleven. Deze online aanbieders leveren echter allemaal een andere kwaliteit. Wat je vooral niet wilt is een goedkoop ogende, glimmende print die na korte tijd kleurloos is geworden.

Hoe ontstaat een ander eindresultaat dat je verwacht:

  • Onjuist gebruik van kleurmanagement bij printbedrijf
  • Printer die niet specifiek voor fotografie is
  • Slechte kwaliteit canvas en spieraam
  • Kwaliteit foto is ontoereikend

Onjuist gebruik van kleurmanagement

Kleurmanagement is heel belangrijk. Het is goed mogelijk dat uw beeldscherm een andere kleur blauw laat zien dan het beeldscherm op uw werk. Kleurmanagement is daarvoor een uitkomst. Wanneer uw foto een bepaald kleurbeheer heeft passen wij onze systemen daarop aan. Dat wil zeggen, ons beeldscherm en de printer. Nu is bijvoorbeeld de kleur blauw overal echt blauw. Dit vergt wat aanpassingen die online printbedrijven lang niet altijd doen. Wij behandelen elke foto los van elkaar en drukken pas af als wij 100% tevreden zijn met wat we op onze systemen zien.

Zo houden we zicht op uw foto en grijpen in wanneer dat nodig is!

Printer die niet specifiek voor fotografie bedoelt is

Er zijn honderden printers met verschillende printtechnieken. Voor fotografie geeft een piëzo-inktprinter het beste resultaat. Dit is helaas ook de meest kostbare manier van afdrukken. Prijsstunters gebruiken daarom vaak een tussenoplossing. Dat wil zeggen: de printer is geschikt voor meerdere doeleinden. Hierdoor zijn concessies gedaan om de kwaliteit op elk vlak zo goed mogelijk te maken.

Wij garanderen met onze printers de beste resultaten.

Slechte kwaliteit canvas en spieramen

Het beste canvas voor fotoafdrukken is een combinatie van zuiver linnen en polystyreen. Door de toevoeging van polystyreen hecht de inkt goed aan de ondergrond. Wij maken gebruik van Canon canvas met 75% zuiver linnen.

Pas op met gebruik van 100% polystyreen canvas. Eigenlijk is dit een volledig kunststof zeil waar heel veel glans door ontstaat.

Ook in spieramen zitten grote verschillen. Standaard opmaat gemaakte ramen bestaan vaak uit hele dunne houten latjes. Deze trekken op den duur krom. Kies voor een goed spieraam die het liefst handmatig gespannen is. Alleen zo ontstaat dat echte ‘trommel’ effect en blijft uw foto heel lang goed!

Kwaliteit van uw foto

Erg belangrijk is uiteraard ook de foto. De foto kan op een mobiele telefoon haarscherp zijn, maar bij een afdruk van 50 x 60 cm niet meer. Wij laten u indien gewenst een 100% beeld zien van vergroting die gedaan is om aan de gewenste maat te komen.

U ziet nu zelf hoe scherp de afdruk gaat worden. Bent u ontevreden over dit beeld, dan helpen we u de foto zo goed mogelijk af te drukken. De foto zal bij
De Molensteen | Art Center Hoorn altijd door onze handen gaan en niet automatisch afgedrukt worden.

Populaire maten

De meest gekozen maten bij ons zijn:

  • 30 x 45 cm
  • 40 x 60 cm
  • 60 x 80 cm

Met een telefoon met goede camera kun je tegenwoordig een hele scherpe foto afdrukken in de maat 30 x 45 cm. We laten u graag zien hoe de foto eruit komt te zien als deze in de maat 40 x 60 cm afgedrukt wordt.

Nieuwsgierig?

Mail uw foto naar: ralph@artcenterhoorn.nl

Klik hier voor een overzicht van onze prijzen.