Foto laten inlijsten

Wat zijn de mogelijkheden…

Uw foto laten inlijsten kan sinds 1974 bij de lijstenmakerij van Art Center Hoorn. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het inlijsten van foto’s op verschillende manieren. Benieuwd naar onze mogelijkheden? 

Een foto van de familie, een kunstzinnige foto van uw kinderen of misschien wel een eigen gemaakte foto op vakantie. Foto’s zijn herinneringen die u vaak jaren plezier geven. Een mooie lijst om uw foto dient als het podium van de foto. In onze lijstenmakerij vervaardigen wij uw keuzes geheel in eigen huis. In ons vak heeft de tijd zeker niet stil gestaan. Wij nodigen u graag uit om te zien waar wij anno 2017 toe in staat zijn.


Printservice voor High-end fotoafdrukken!

Sinds 2017 kunt u uw digitale fotobestanden ook bij ons laten afdrukken. Makkelijk op 1 adres een absolute topkwaliteit print en een goede lijst. Altijd de juiste maat en het juiste papier. Op onze High-end Fotoprinter printen wij uw beelden uit tot een formaat van 1.10 m. Het afdrukken van uw foto’s kan zowel op Fotopapier/Fine Art Paper of Canvas. Onze prijzen zijn vergelijkbaar met online aanbieders met hogere kwaliteit en service! Zo adviseren wij u welk soort papier u het beste kunt gebruiken voor uw foto. Vele fotografen en galeries maken gebruik van onze printservice. Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Foto laten inlijsten

Foto plakken

Foto’s hebben de natuurlijke eigenschap om te golven, bobbelen en/of rimpelen als ze niet geplakt worden. Wij plakken uw foto’s uitsluitend op polystyreen of dibond. Polystyreen is een kunststof materiaal waarbij uw foto gegarandeerd strak op geplakt wordt. Dibond is een dik kunststof met een alumiumlaag voor stabiliteit.

Polystyreen gebruiken we voor het inlijsten van uw foto met een passe-partout of koud in de lijst. Dibond gebruiken we voor uw foto indien u deze ‘zwevend’ achter glas ingelijst wilt hebben.

De mogelijkheden

‘Koud’ in de lijst
Een foto ingelijst waarbij de lijst direct om uw foto geplaatst wordt.

Als een foto direct tegen het glas ingelijst wordt, ontstaan na verloop van tijd ‘kleefvlekken’. Deze plak vlekken van uw foto op het glas kan voorkomen worden door een passe-partout of een frame-spacer. De frame-spacer gebruiken we indien u ervoor kiest om uw foto zonder passe-partout in te laten lijsten. Door een ruimte te creëeren tussen de foto en het glas voorkomen we die vlekken.

Met passe-partout
Een fraai passe-partout om uw foto maakt hem groter en zorgt voor een mooi zicht op de foto.

Passe-partouts maken u en ons creatief. We kunnen deze in allerlei kleuren en vormen snijden. Ook als u bijvoorbeeld meerdere foto’s heeft die in 1 lijst moeten gebruiken we een passe-partout. Er ontstaat zo een mooie collage en geheel. Door de eindeloze mogelijkheden maken we van elke foto een schilderij.

Zwevend
Alsof uw foto zweeft achter glas.

Bij zwevend inlijsten plakken we uw foto op een dibond plaat. Door een lijst met een dikke sponning te kiezen, kunnen we uw foto laten zweven tussen het glas en achterzijde. Deze manier van inlijsten is enorm in opkomst. Het ziet er modern en strak uit. Wilt u eens iets anders dan de standaard?

Glassoorten

Bij De Molensteen Lijstenmakerij Hoorn heeft u keuze uit een aantal soorten glas. Voor een uitgebreide omschrijving van onze glassoorten, klik hier.

De lijst

Tot slot zoeken we samen een lijst uit. U heeft bij ons keuze uit honderden profielen. Een dik houten ornament of heel smal dun aluminium lijst. Alles is mogelijk.

Houten lijsten
Met een echt houten lijst geeft u de foto een warme uitstraling. Onze houten profielen zijn miniumaal 1 cm dik en lopen tot bijna 20 cm dik. Ook wat betreft kleuren heeft een scala aan mogelijkheden.

Aluminium lijsten
Een aluminium lijst behoort eveneens tot de mogelijkheden. Aluminium lijsten kunnen door het fabricage proces dunner gemaakt worden dan houten lijsten. Hierdoor ontstaan hele fijne lijsten. Variërend van 0.5cm tot 6cm dik. Ook zijn er in aluminium lijsten bijvoorbeeld metallic kleuren verkrijgbaar.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.