Art Center Hoorn is hierin gespecialiseerd en met veel persoonlijke aandacht kunnen wij hierbij adviseren.

Een mooi portret van uw dierbare

Wanneer een dierbare komt te overlijden, wilt men alles tot in de puntjes geregeld hebben. Ook de foto van hun dierbare op of naast de kist is vaak een wens. Bij overlijden is het voor de nabestaanden fijn als er bij de uitvaartdienst een goede foto aanwezig is.

Een portretfoto op de kist bij een uitvaart kan helpen om de overledene te eren en te herinneren zoals hij of zij was in het leven. Het geeft de aanwezigen de kans om een laatste blik te werpen op de overledene en hem of haar te herinneren zoals ze waren. Het kan ook troost bieden aan de nabestaanden om hun geliefde op deze manier te kunnen zien tijdens de uitvaartceremonie. Het toevoegen van een portretfoto op de kist kan dus een mooie manier zijn om de overledene te eren en herinneren tijdens de uitvaart.

Bekijk onze speciale website en bestel uw portret direct online! Wij bellen u altijd op om alles door te nemen.

Heeft u een vraag?   fm@artcenterhoorn.nl  |  0229-219657

Inclusief fotobewerking

In veel gevallen heeft men niet snel de beschikking over een foto die geschikt is, te klein of met storende elementen. Het vrijstaand maken van een persoon uit een groepsfoto, kleurherstel en het wegwerken van beschadigingen of storende objecten. Wij zorgen ervoor dat uw foto er portret-waardig uit ziet.

> Bestel uw foto

Passende lijst optioneel

Indien gewenst is er ook een uitgebreide collectie fotolijsten waaruit men kan kiezen. Wij lijsten de foto(‘s) gelijk in. Deze lijsten leveren wij standaard met helder glas. Optioneel kunt u de lijst voorzien van museumglas. Dit betekent dat het glas niet spiegelt en het portret mooi zichtbaar blijft zonder storende reflectie.

> Bestel uw foto

Verschillende formaten

Het formaat welke het meeste gebruikt wordt is 20x25cm. Deze lijsten leveren wij met een standaard aan de achterzijde, daardoor kunnen deze prima op de kist of tafel geplaatst worden. Vaak is er ook een condoleance boek aanwezig tijdens de uitvaart. Hierbij adviseren wij een fotolijst van 13x18cm.

> Bestel uw foto

Als niets te gek is…

Naast ruim 42 jaar ervaring en meervoudig prijswinnaar “Beste lijstenmaker van Nederland”, is onze lijstenmaker sinds 2016 ook officieel gecertificeerd. Dit betekend dat je al het dierbare werk met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen. Olieverf schilderijen, oude kaarten, (pen) tekeningen, etsen, borduurwerken, zeefdrukken en reproducties, alles krijgt een extra dimensie met een mooi passe-partout en/of lijst. Ook het inlijsten van dierbare bezittingen of erfstukken behoort tot de mogelijkheden. Wij werken uitsluitend met conserverende materialen die het werk niet aantasten. Naar gelang je wens en budget kijken we naar de mogelijkheden. Denk hierbij aan UV-werende glassoorten en kartons gemaakt van stoffen.

Reparatie is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Alvorens we overgaan tot het samenstellen van een nieuwe inlijsting is raparatie in veel gevallen nog mogelijk. Ook voor het schoonmaken van oude olieverfschilderijen ben je bij ons aan het juiste adres.

Foto op de kist
Begrafenis foto
Portretfoto
Afscheidsfoto
Fotobewerking
Fotovergroting
Uitvaartfoto
Foto voor uitvaart
Portretfoto voor uitvaart
Portretfoto voor begrafenis
Foto uitsnede
Fotoreproductie
Fotorestauratie
Fotobewerking
Portretfoto in lijst
Overledene foto
Foto van overledene
Foto van dierbare
Snelle fotoafdruk
Snelle portretfoto
Portret lijst
Foto bij afscheidsdienst
Begrafenis
Uitvaart
Afscheid
Memorialfoto
Herinneringsfoto