Edwin Salomon

Edwin Salomon

Edwin Salomon

Edwin Salomon werd geboren in 1935 in Ocna Mures, een stad in Transilvanië, Roemenië.
In 1948 verhuisde hij naar Cluj, de hoofdstad van Transilvania. Hij groeide daar op en na de lokale scholen doorlopen te hebben, ging hij studeren aan de kunstacademie, vernoemd naar Ion Andreescu. Al tijdens zijn vierjarige opleiding kocht het Nationaal Museum van Boekarest drie schilderijen van hem.

Twee jaar later, in 1957 haalde hij een graad aan de Academy of Fine Sculptors Association; dit betekende zijn toetreding tot de Israëlische kunstwereld.

In 1965 ging Salomon naar Parijs voor een aanvullende artistieke training aan de Sorbonne.
In ditzelfde jaar won hij daar de Nordau-prijs. Later won hij meer prijzen, zoals: Tel-Aviv’s Bijbelmuseum-prijs in 1983 en een prijs van de Holon Municipality in de vorm van achttien planten die in zijn naam geplant werden (1985).

Hij gaf les aan verschillende opleidingen en scholen. Daaronder: de Art Institue of Bat-Yam, Het Tel-Aviv museum en de Teachers College in Ramat Hasharon. Hij was ook kunstdirectuer van de Wizo-France Vocational hogeschool.

Edwin Salomon’s werk kunnen we vinden in verschillende privé collecties in Israël, de USA, Canada, Uruguay, Brazilië, Roemenië, Zweden en Hon-garije. Verder o.a in Musea in Roemenië, Israël en de Grote Synagoge van Washington.